Notices

Rezultati so v VIS-u, teste si lahko ogledate po dogovoru po elektronski pošti (prek zoom-in ali osebno na FF).

V izogib zapletom in nesporazumom, vam sporočamo, da se v juniju vsi izpiti izvajajo na daljavo. Edini izpiti, ki se izvajajo na FF, so »COVID izpiti«, ki pa so označeni v opombah in na katere vas opozorijo tudi profesorji.


Tajništvo OP

Rezultati današnjega izpita so v VIS-u oziroma ste bili obveščeni o poteku ustnega izpita.

Navodila v zvezi z izvajanjem izpitov pri predmetih Angleški jezik in prevajanje ter Angleški jezik in besedilo bodo od jutri naprej na voljo na e-učilnici med obvestili. Študenti, ki na posamezni e-učilnici niste bili aktivni že več kot 90 dni, se boste morali za dostop ponovno vpisati (gesli ostajata nespremenjeni).

Lepo vas pozdravljam,

Martin Grad

Rezultati današnjega izpita so v VIS-u.

Informativna prijava za skupni študijski program Prevajanje (Gradec / Pariz)

Vse študente in študentke, ki bi se radi vpisali na Skupni študijski program druge stopnje Prevajanje (slo.-ang.-nem. ali slov.-angl. –fra.) obveščamo, da najdejo obrazec za informativno prijavo na tej spletni strani: zavihek Študij – Prevajanje Gradec (MA)/Prevajanje Pariz (MA) – Informativna prijava
Informativne prijave s prilogami oddajte po elektronski pošti koordinatoricama programov (za Pariz Sonia Vaupot; za Gradec Tanja Žigon) oz. v tajništvo do 30. 6. 2020.

Vsi izpiti pri meni so na daljavo, kot je to razvidno v e-učilnicah posameznih predmetov. Podatkov v VIS-u sam ne morem spreminjati, tako da tam objavljeni podatki niso relevantni. Držimo se v VIS-u razpisanih terminov, navedba predavalnice pa ni relevantna.

Študenti in študentke, ki boste v prihajajočih izpitnih rokih pristopili h kateremu od mojih izpitov, boste o načinu izvajanja obveščeni preko obvestil v VIS-u in preko e-pošte (preko VIS-a). Vsi izpiti bodo potekali na daljavo. Če imate kakršno koli vprašanje, mi pišite. Uspešno na izpitih!

Priporočilo MIZŠ: "Visokošolske zavode pozivamo, da obvestite svoje študente-državljane tretjih držav, naj se ne vračajo na študij v Slovenijo, dokler zanje veljajo karantenski ukrepi. Trenutno namreč ni mogoče zagotoviti izvajanja karantene za večje število tujih študentov in ministrstvo ne bo dovoljevalo izjem. V kolikor študenti kljub priporočilom želijo potovati, naj skrbno preučijo možnosti vzdolž njihove celotne poti, pridobijo zadnje informacije od veleposlaništva Republike Slovenije v njihovi državi. Opozarjamo, da študentski domovi niso primerni za izvajanje karantenskih ukrepov. Vse visokošolske zavode prosimo, da tujim študentom, v kolikor je to mogoče, omogočijo opravljanje obveznosti na daljavo. Pri tem izpostavljamo že predstavljeno možnost podaljšanja statusa študenta po 49. členu Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (Uradni list RS, št. 49/20 in 61/20), če ti do konca študijskega leta ne bodo mogli opraviti manjkajočih obveznosti."

Lepo pozdravljeni Duša Marjetič Vodja Sektorja za visoko šolstvo

Osrednja humanistična knjižnica FF bo s 25. majem oziroma s 1. junijem 2020 razširila izposojno dejavnost, ki pa bo še vedno potekala v okrnjenem obsegu. Možna bo izposoja in vračanje gradiva osebno ali po pošti.


Do preklica knjižnice OHK FF za obiskovalce še vedno ostajajo ZAPRTE. Zamudnin do nadaljnjega ne zaračunavamo. Terjatve lahko poravnate preko spleta, pri čemer je o nameri potrebno obvestiti vašo oddelčno knjižnico. Podrobnejše informacije o izposoji (od 1. 6. 2020) in vračanju (od 25. 5. 2020) gradiva dobite tukaj.

Objavljeno: 24. 5. 2020

Dogodku se pridružite na povezavi https://facebook.com/events/s/kviz/1175483396122037/?ti=as

Vabljeni študentje in učitelji!

Spoštovane študentke, spoštovani študentje,

letni semester se zaključuje na spletu. Bliža se izpitno obdobje in pojavljajo se vprašanja glede izvajanja izpitov. Večina izpitov se bo izvajala v spletnem okolju oziroma kakor ste pri predmetu dogovorjeni z izvajalcem ne glede na morebitno sproščanje ukrepov.

Izjema so izpiti, ki se bodo izvajali na fakulteti v kontroliranih pogojih. Datum in uro teh izpitov vidite v VIS-u, prav tako tam najdete navodila glede vstopa (pri glavnem ali stranskem vhodu). Vsi izpiti, ki se izvajajo na fakulteti, so časovno omejeni na 60 minut brez možnosti podaljšanja, da se pred naslednjo skupino lahko predavalnico razkuži in prezrači. Izvajalci bodo temu primerno prilagodili obseg izpitov.

Če bi pri velikem številu obvestil prihajalo do nejasnosti ali celo kontradiktornosti, vas prosim, da se čim prej oglasite bodisi pri izvajalcih izpitov bodisi v tajništvu OP ali pri meni, da s skupnimi močmi rešimo vse nastale probleme.

Želim vam prijeten zaključek študijskega leta in uspešno opravljanje izpitov

Mojca Schlamberger Brezar

RDA vozlišča Slovenije vabi na konferenco Raziskovalni podatki in Evropski oblak odprte znanosti, ki bo v četrtek, 18. junija 2020, potekala preko spleta.


Mednarodno združenje za raziskovalne podatke Research Data Alliance (RDA) s prostovoljnim udejstvovanjem svojih članov iz vsega sveta odpravlja ovire za deljenje raziskovalnih podatkov. Slovensko RDA vozlišče je bilo ustanovljeno kot stična točka med združenjem in slovenskimi deležniki s področja odprte znanosti. Dobro leto po vzpostavitvi vozlišča vas vabimo na konferenco, na kateri bomo povzeli dosedanje dosežke in naslovili vidike kulture deljenja odprtih podatkov v Sloveniji in evropskem raziskovalnem prostoru. Konferenca je namenjena raziskovalcem in vsem, ki se pri svojem delu srečujejo z odprto znanostjo in raziskovalnimi podatki.
Glavni poudarki konference bodo:
delovanje vozlišča in glavne usmeritve v obdobju vzpostavljanja,
projekt priprave politik za odpiranje raziskovalnih podatkov v slovenskem znanstvenem založništvu,
primeri dobrih praks ravnanja z raziskovalnimi podatki v slovenskem raziskovalnem prostoru,
Evropski oblak odprte znanosti (EOSC) z vidika raziskovalcev,
načrti za razvoj in podporo odprte znanosti v Sloveniji,
veščine in znanja za raziskovalce in podporne službe v raziskovanju,
slovenska skupnost odprte znanosti v prihodnosti.
Konferenca bo potekala preko spleta, za dostop pa se je treba prijaviti. Več informacij o dogodku je dostopnih na povezavi.

Vljudno vabljeni!

Objavljeno: 19. 5. 2020


Spoštovane študentke, spoštovani študenti MA I in MA II, drage alumne in alumni,


samo nežen opomnik: v prav posebno veselje mi je, da vas lahko povabim na predstavitev slovenskih stanovskih društev in združenj z naslovom Samostojni jezikovni poklici – kako začeti?, ki bo v sredo, 20. 5. 2020, ob 13h, tokrat v konferenčni obliki prek povezave zoom na


https://us02web.zoom.us/j/6968091302?pwd=SGVJblB5cjRBTHhqNThoUldkZFU4UT09.

Prisrčno vabljeni!

S prijaznimi pozdravi,

NH

PS: Če imate še kako vprašanje, še vedno lahko izpolnite anketo (povezava je v prejšnjem obvestilu).

Spoštovane študentke, spoštovani študenti MA I in MA II, drage alumne in alumni,


v prav posebno veselje mi je, da vas v koronačasu lahko povabim na predstavitev slovenskih stanovskih društev in združenj z naslovom Samostojni jezikovni poklici – kako začeti?, ki bo v sredo, 20. 5. 2020, ob 13h, tokrat v konferenčni obliki prek povezave zoom na

https://us02web.zoom.us/j/6968091302?pwd=SGVJblB5cjRBTHhqNThoUldkZFU4UT09.

Vrstni red predstavitev predstavnikov slovenskih poklicnih društev in združenj:

· kratek uvod

· Društvo slovenskih književnih prevajalcev

· Društvo znanstvenih in tehniških prevajalcev Slovenije

· Društvo slovenskih filmskih in televizijskih prevajalcev

· Lektorsko društvo Slovenije

· Združenje stalnih sodnih tolmačev in pravnih prevajalcev Slovenije

· Društvo prevajalcev in tolmačev Slovenije

· Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije

Krajšim predstavitvam bo sledila skupinska razprava, kjer pričakujemo aktivno vključitev študentov. To je vsekakor odlična priložnost za vse bodoče člane katerega od stanovskih društev ali združenj, da izrazite svoja razmišljanja o vlogi stanovskih društev in jim postavite tudi svoja vprašanja, zato pripenjam povezavo do kratke anonimne ankete: https://forms.gle/UHLfDDwwd1hSpRPG8.

Odgovore boste seveda dobili na sami predstavitvi zato pričakujem, da se dogodka vsekakor udeležite, in to v kar največjem številu.

Prisrčno vabljeni!

S spoštovanjem in prijaznimi pozdravi,

NH

Spoštovani,

v junijskem roku se bodo vsi magistrski izpiti izvajali na daljavo po dnevih in urah, ko je izpit razpisan v VIS-u. Za več informacij kontaktirajte izvajalca.

Lep pozdrav

Oddelek za prevajalstvo

Spoštovani študentke in študentje,
Študijski proces se bo zaradi epidemije Covid 19 zaključil na daljavo, prav tako bo na daljavo potekala večina izpitov. Za izvedbo izpitov na daljavo morate imeti računalnik ali pametni telefon z delujočo kamero in mikrofonom ter povezavo z internetom. Če teh minimalnih tehničnih pogojev nimate, vas prosim, če lahko do petka, 15. 5., to sporočite v tajništvo Oddelka za prevajalstvo (prevajalstvo@ff.uni-lj.si) gospe Mojci Golob. Opravljanje izpita bo za vas v tem primeru organizirano na Filozofski fakulteti.
Lep pozdrav
Oddelek za prevajalstvo

Spoštovane študentke, spoštovani študenti, drage alumne in alumni,


prav prisrčno vabljeni na predstavitev statusa samostojnega podjetnika - kolegica Jana Zidar Forte, naša alumna in sodelavka, sicer pa zaposlena kot tolmačka in prevajalka na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije, bo predstavila status s.p.

Se vidimo v čim včjem številu 12. maja ob 10.30, in sicer na:

Join Zoom Meeting


https://zoom.us/j/6968091302?p...


Meeting ID: 696 809 1302


Password: NH


Se veselim srečanja in vam želim prijeten konec tedna,


NH

Od 8. maja 2020 dalje si lahko člani OHK FF pod posebnimi pogoji izposodite literaturo. Postopek naročanja gradiva najdete v Navodilih o izposojni dejavnosti za uporabnike OHK v času covida-19. Do preklica knjižnice OHK FF za obiskovalce še vedno ostajajo ZAPRTE. Gradiva trenutno še ni možno vračati. Zamudnin do nadaljnjega ne zaračunavamo.

O novostih vas bomo sproti obveščali.

Ostanite zdravi!
Vaše knjižničarke

The Martha Cheung Award for Best English Article in Translation Studies
by an Early Career Scholar

Call for Applications
The SISU Baker Centre for Translation and Intercultural Studies, Shanghai International Studies University, is pleased to announce that the Martha Cheung Award for Best English Article in Translation Studies by an Early Career Scholar is now accepting applications for the 2020/21 round.

The Award is established in honour of the late Professor Martha Cheung (1953-2013), formerly Chair Professor of Translation at Hong Kong Baptist University. It aims to recognize research excellence in the output of early career researchers, and since its establishment in 2018, has attracted a substantial number of high quality applications that have positioned it as one of the top awards in the field.

The Award
The award is conferred annually for the best paper published in English in the previous two-year period, and takes the form of a cash prize of 10,000 RMB (equivalent to around 1,400 USD). A certificate from the SISU Baker Centre for Translation and Intercultural Studies is also be presented. The work of the award winner and any runners-up is publicized widely by the Centre and featured on the website (see https://www.sisubakercentre.org/martha-cheung-award-winners/).

Timeframe
Application closing date for the 2021 Award: 31 October 2020
Announcement of award winner: 31 March 2021

Eligibility and Submission Criteria
Applicants must have completed their PhD during the five-year period preceding the deadline for submission of applications or be currently registered for a PhD, and their article must be single-authored. The article must have been published between 30 September 2018 and 30 September 2020.

For further details of the Award, including the full set of eligibility and submission criteria, please visit the Award website at: https://www.sisubakercentre.org/the-martha-cheung-award/.

Drage študentke, dragi študenti, v torek, 28. 4. 2020, ob 12.10 vas vabimo, da se nam pridružite in izveste več o vpisu na Skupna študijska programa druge stopnje Prevajanje, ki ju Oddelek za prevajalstvo FF UL izvaja skupaj z a) Univerzo v Gradcu (ITAT; slo./nem./ang.) in b) s pariškim inštitutom ITAT (slov./fra./ang.).

Dobimo se na naslednji povezavi: https://us02web.zoom.us/j/89506127809?pwd=TWsxTHJNTnhJQ0dwNktFYTJtQ2Jvdz09

Vabljeni predvsem študentje 3. letnika in vsi, ki vas zanima vpis na katerega od obeh skupnih študijskih programov.

Spoštovane študentke in študenti,

Yasna, mlada priseljenka iz Irana (15 let), bi se rada naučila slovenščine in vas v zameno nauči osnov perzijščine (farsi). V času karantene bi se z veseljem pogovarjala prek spleta, govori dobro angleško in tudi nekaj malega slovenščine je že usvojila. Če ste pripravljeni izmenjati nekaj jezikovnega znanja, jo pokličite ali ji pišite na 041 414 897.

1.) Post doc position with a focus on online collaborative translation:


https://univis.univie.ac.at/ausschreibungstellensuche/flow/bew_ausschreibung-flow;jsessionid=AC1AEC8AAB6945808E8C901F28B63C40?_flowExecutionKey=_c0DB6E326-0216-B226-6FE1-CC06E26DA956_k7628B29B-8BB1-C0B8-B58D-BBB788FD7403&tid=77605.28&_language=en


2.) Prae doc position with a focus on online collaborative translation:


https://univis.univie.ac.at/ausschreibungstellensuche/flow/bew_ausschreibung-flow?_flowExecutionKey=_cAF6A33E0-E528-05DC-1C05-E5AF2921C82B_kEB8EDA20-36CD-82EE-3E6A-D5A4E214C918&tid=77417.28


3.) Prae doc position with a focus on the translation concept as used outside Translation studies ("translational turn"):


https://univis.univie.ac.at/ausschreibungstellensuche/flow/bew_ausschreibung-flow?_flowExecutionKey=_c78960E8F-C437-1939-EC1F-579559B18E97_kBDC5DE37-1B8B-D1BD-B347-8656D1BD7E51&tid=77424.28


All of the three vacancies will be filled at the Centre for Translation studies, University of Austria, Vienna. The deadlines for the three positions is the 25th of May 2020:

Elsevier je omogočil 60 dnevni dostop do Freedom collection books in Cell Press Journals, ki sta del zbirke Science Direct. Seznam knjig si lahko ogledatetukaj. Knjige bodo preko oddaljenega dostopa na voljo 60 dni (od 6. 4. 2020 dalje) za študente in osebje UL, ki so člani knjižnic UL in CTK, ter vse člane NUK.

1. Pridobili smo testni dostop do štirih zbirk založnika Bloomsbury:

Bloomsbury Collections je zbirka več kot 6000 knjih s področja humanistike in družboslovja.
Bloomsbury Cultural History je zbirka različnih vsebin (slike, knjige), ki so namenjene študiju in raziskovanju kulturne zgodovine.
Bloomsbury Education and Childhood Studies je elektronski vir založnika Bloomsbury, ki ponuja sistematičen in izčrpen pregled otroštva in izobraževanja po celem svetu.
Screen Studies je elektronski vir namenjen študiju in raziskovanju filma.
Oddaljen dostop je omogočen za študente in osebje Univerze v Ljubljani, ki so člani knjižnic Univerze v Ljubljani in CTK, ter za vse člane NUK.

2. Pridobili smo tudi testni dostop do eBook Subscription Harvard Business Publishing Collection. Zbirka vsebuje več kot 600 knjig s področja managementa in poslovnih ved.
Oddaljen dostop je omogočen za vse člane knjižnic Univerze v Ljubljani, CTK in NUK.

3. Centralna tehniška knjižnica Univerze v Ljubljani je pridobila tudi testni dostop do elektronskega vira The MIT Press Direct. Zbirka vsebuje več kot 2.500 knjig iz različnih področij: umetnost, arhitektura, biomedicina, ekonomija, humanistika, informacijska znanost, lingvistika, nevroznanost, družboslovje in filozofija. Oddaljeni dostop je omogočen za študente in zaposlene Univerze v Ljubljani, ki so člani knjižnic Univerze v Ljubljani, CTK in NUK.

4. CTK je za vse člane konzorcija JSTOR pridobila tudi razširjen dostop do vsebin. Uporabniki lahko sedaj dostopajo do vseh arhivskih in tekočih zbirk revij ter do približno 35.000 knjig nekaterih založb.
Oddaljen dostop je omogočen za študente in osebje Univerze v Ljubljani, ki so člani knjižnic Univerze v Ljubljani, CTK in NUK. Povezava do razširjenega nabora vsebin: https://www.jstor.org/action/showJournals?browseType=title

Prav tako v konzorciju COSEC in v CTK potekajo pogovori z nekaterimi založniki (De Gruyter, IEEE itd.) za pridobitev dodatnih testnih dostopov. O novih testnih dostopih vas bomo sproti obveščali.

Celoten seznam testnih dostopov in drugih elektronskih virov, ki so brezplačno dostopni v času pandemije, najdete na:
- spletni strani COSEC (https://cosec.nuk.uni-lj.si/e-viri-v-casu-pandemije)
- portalu Koronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19) Centralne tehniške knjižnice
(http://koronavirus.ctk.uni-lj.si/brezplacni-viri/)
- Google Dokumentih
(https://docs.google.com/spreadsheets/d/1LUYMbIrvVBm5kU_IcTNGPUufoVwtKiy9lbiVqyi-now/edit)
Seznami so identični in se sproti dopolnjujejo, zato vas vljudno vabimo, da jih redno pregledujete.

Podoben seznam, imenovan Vodič po informacijskih virih o koronavirusu SARS-CoV-2 in COVID-19, vodi tudi Centralna medicinska knjižnica Univerze v Ljubljani: https://libguides.mf.uni-lj.si/koronavirus.

Sporočamo vam tudi, da so nekateri e-viri dobavitelja EBSCO, ki jih pridobiva konzorcij COSEC, sedaj dostopni preko oddaljenega dostopa za vse člane knjižnic NUK, CTK in UL (torej ne zgolj za zaposlene in študente UL):
EBSCO Academic Search Complete
EBSCO Business Source Premier
EBSCO Communication & Mass Media Complete (CMMC)
EBSCO ERIC (Education Resources Information Center)
EBSCO eBook Subscription Academic Collection
EBSCO Library, Information Science & Technology Abstracts (LISTA)
EBSCO MasterFILE Premier
EBSCO MEDLINE
EBSCO SocIndex with FullText
Library Literature & Information Science Full Text
MLA International Bibliography
RILM Abstracts of Music Literature (1967 to present)
RILM Music Encyclopedias

Spoštovane študentke, spoštovani študenti 1. letnika BA,

v kratkem bom v e-učilnico dodala novo temo. Lepo prosim, če si priponko natančno pogledate in si označite, če česa ne boste razumeli. Prav tako lepo prosim, da se mi prek e-pošte čimprej oglasijo študentke, s katerimi sem dogovorjena za individualno srečanje. Skušaei ga bomo izvesti prek skypa. Vsem skupaj lep pozdrav z željo, da ostanete zdravi!

Ada Gruntar

Od 12. marca 2020 od 18. ure naprej je v Sloveniji razglašena epidemija COVID-19. Vlada RS je zato istega dne izdala sklep št. 18100-7/2020/2 o začasnem prenehanju izvajanja študijske dejavnosti v vseh za to namenjenih prostorih, ki velja od 16. do vključno 29. marca 2020. V tem času študijski proces poteka na daljavo, komunikacija s tajništvom pa izključno po elektronski pošti (mojca.golob@ff.uni-lj.si).


Op

Zaradi odpovedi študijskega procesa ta teden govorilnih ur ne bo.

Vsa morebitna vprašanja mi, prosim, pošljite po e-pošti.


Strokovna skupina UL, ki spremlja dogajanje v zvezi s koronavirusom, je posredovala nove ukrepe za preprečevanje širitve okužb.

V skladu z navodili so od danes, 9. 3. 2020, od 12. ure naprej odpovedane vse oblike pedagoškega procesa na Filozofski fakulteti. Odpoved zaenkrat velja do petka, 13. 3. 2020, ko vam bomo najpozneje do 12. ure posredovali nadaljnja navodila.

Prav tako so v tem tednu odpovedane vse govorilne ure in uradne ure strokovnih služb in knjižnic oziroma le-te potekajo po elektronski pošti ali telefonu, osebno pa po predhodnem dogovoru.

Zaenkrat vsi našteti ukrepi veljajo do vključno petka, 13. 3. 2020.


Koordinacijska skupina UL FF

Študente francoščine lepo vabimo k projektu prevajanja knjige kratkih zgodb "Une vie à coucher dehors" sodobnega francoskega pisatelja Sylvaina Tessona. Projekt-delavnico bomo izvedli v sodelovanju z JSKD, potekal bo od marca do septembra (prevajanje) in se zaključil s srečanjem v Piranu (1. - 4. oktober, Tartinijeva hiša). Izid knjige je predviden novembra letos. Delavnico bova vodili dr. Mateja Seliškar Kenda in dr. Nadja Dobnik. Prvo srečanje bo predvidoma 17. marca, prijave in informacije: nadja.dobnik@ef.uni-lj.si.

Pripravništvo za kandidate z oviranostmi na področjih prava, specifičnih strategij, komunikacij, informacijskih tehnologij, prevajalstva, človeških virov (m/ž)

Več informacij na: https://kc.uni-lj.si/delovna-mesta/pripravni-tvo-za-kandidate-z-oviranostmi-na-podro-jih-prava.html

V četrtek delamo normalno, ker napovedane delavnice odpadejo. Prosim, pridite pripravljeni.

PJ

Dragi študentje,

namesto v petek, 28. 2., bodo govorilne ure v ponedeljek od 10.00 do 12.00.

Hvala za razumevanje,
Damjan

Dne 27.2.2020 bodo odpadle vse vaje in predavanja pri doc. dr. Amaliji Maček zaradi obiska univerze v Gradcu.

Zaradi odpovedi potovanja bo pouk v marcu potekal redno po urniku.

Jutri, 27. 2., torej ne bo nadomestne ure pri predmetu Prev. I-S D/1.

Lep pozdrav!


Rezultati današnjega izpita so v VIS-u, ogled izdelkov je možen med govorilnimi urami.

Rada bi vas spomnila, da bo danes ob 18.00 na Italijanskem inštitutu za kulturo projekcija italijanskega filma "Ci vuole un fisico". Vsi študenti italijanščine ste toplo vabljeni!

V torek, 25. 2., GU zaradi odsotnosti odpade.

PJ

Novi razpored govorilnih ur v letnem semestru 2019/2020 je objavljen na moji oddelčni spletni strani.

Sporočam, da v petek, 21.2., odpadejo obveznosti pri meni. Hvala za razumevanje.

Spoštovani študentje,

v e-učilnici je na voljo gradivo za jutrišnjo uro. Prosim, da ga stiskate in prinesete k uri.

Lep pozdrav

Nina Grahek K.

V času od 2. 3. 2020 do 13. 3. 2020 zaradi študijskega dopusta odpadejo vse moje obveznosti.

Ob rednih urah bomo pouk nadomeščali po naslednjem urniku:

ponedeljek, 24. 2.:
13:50–14:35 ISV D/2; soba 12;
14:40–15.25 ISV D/1; soba 011.

četrtek, 27. 2.:
14:40–16:15 Prevajanje IT-SL D/1; soba 011.

ponedeljek, 16. 3.:
13:50–14:35 ISV D/2; soba 12;
14:40–15.25 ISV D/1; soba 011.

četrtek, 19. 3.:
14:40–16:15 Prevajanje IT-SL D/1; soba 011.

Hvala za razumevanje.

Oxford English Dictionary (OED) je zelo obsežen in pomemben slovar angleškega jezika. Obsega 600.000 besed in vključuje etimologijo besed, primere uporabe, izgovorjavo itn. V elektronsko verzijo je vključen tudi zgodovinski tezaver (Historical Thesaurus of the OED), tako izvemo tudi o zgodovini in razvoju gesel od začetkov do danes. Dopolnjuje se na tri mesece. Kot pomoč so v kratkih videih predstavljene funkcionalnosti slovarja (https://public.oed.com/how-to-use-the-oed/video-guides/).


Dostop s fakultete in oddaljeni dostop: Oxford English Dictionary (OED).

Dostop za zaposlene in študente na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani do 28. 2. 2021.

V sredo in četrtek, 19. in 20. 2., odpadejo vsa moja predavanja in govorilne ure. Hvala za razumevanje.

Spoštovani študentje,

jutri začnemo s prevajalskimi vajami. Skupina (A+B) naj pride ob 8h v predavalnico 31. Nadomestili bomo ponedeljkovo uro. Skupina C ima uro po urniku. V e-učilnici je pripravljeno gradivo za prvi teden. Lahko si ga stiskate ali prinesete s seboj v digitalni obliki (ne na telefonu!).

Lep pozdrav

Nina Grahek K.


V sredo, 19. 2. 2020, je tajništvo oddelka zaprto.

Ustni del izpita pri NS I bo v četrtek, 27. 2., v sejni sobi oddelka. K izpitu lahko pristopijo:

- 11.20: 18180627,

- 11.40: 18190505,

- 12.00: 18180617,

- 12.20: 18190508,

- 12.40: 18190122.


V poletnem semestru bom imela govorilne ure ob:

- sredah: 9.30-10.25 in

- četrtkih: 11.20-12.50.

Ustni del izpita pri AJP 1 bo potekal v sredo, 19. 2., v kabinetu 22, in sicer po naslednjem razporedu:

9.00 – Keržič
9.15 – Fikfak Peršak
9.30 – Jesenko

Ostali izpiti so bili žal ocenjeni negativno. Ogledate si jih lahko v času govorilnih ur.

Zaradi letnega dopusta odpovedujem vse svoje obveznosti od 17. do 21. 2. 2020. Vidimo se 24. 2. po urniku.

Lep pozdrav,

Tamara Mikolič Južnič

V tednu od 17. do 21. februarja 2020 pri meni odpadejo vsa predavanja in govorilne ure. S predavanji začnemo po 24. februarju. Hvala za razumevanje in uspešen štart v novi semester!

Izr. prof. dr. Udovič sporoča, da se predavanja začnejo 27.2.

S predavanji in seminarji v letnem semestru začnemo v ponedeljek, 24.2. Odsotna bom med 17. in 21.2. Hvala za razmevanje

Der mündliche Teil der Prüfung findet, wie bereits angekündigt, morgen, den 14.02. in meinem Büro statt.


12.45 - 18160597, 13.15 - 18150701, 13.45 - 18160810, 14.15 - 18170999, 16.15 - 18180635


Auch die Kandidatin mit der Matrikelnummer 18161121 hat den schriftlichen Teil bestanden, die Klausuren von 18170996 und 18161124 wurden dagegen negativ bewertet! Alle Prüfungen können während meiner Sprechstunden eingesehen werden!

V torek, 18.2., odpadejo vse obveznosti pri meni.

Z vsemi predavanji in vajami v letnem semestru bom začela s 24. februarjem.

Ustni izpit NDK III, petek, 14. 2. 2020

ob 9.30: 18161008, 18170996, 18170623
ob 11.00: 18161124, 18170624, 18160820

Comme tous les ans, nous vous proposons de participer à la traditionnelle dictée francophone et de gagner peut-être un des prix....
Cette année, elle aura lieu le lundi 23 mars de 15h30 à 16h45 dans les locaux de l'Ecole française de Ljubljana. Les inscriptions sont ouvertes dès maintenant et jusqu'au 17/03/2020.Vous trouverez plus d'information concernant les modalités d'inscription sur le site de l'Institut français.

Rezultati izpita IS1 so v VIS-u. Teste si lahko ogledate naslednji teden v času govorilnih ur.

Rezultati današnjega izpita so v VIS-u. Ogled testov je možen med govorilnimi urami ali po dogovoru po e-pošti.