10. november 2017

​Pozdravljena študentka/študent prevajanja ali tolmačenja!

Se upaš preizkusiti v vlogi prevajalca ali tolmača v Evropskem parlamentu? Si želiš iz prve roke izvedeti, kako potekajo procesi prevajanja in tolmačenja v Evropskem parlamentu?

Pridruži se simulaciji Evropskega parlamenta v Sloveniji in postani prevajalec ali tolmač na dogodku Evropski poslanec za en dan!

Simulacija Evropskega parlamenta je edinstvena priložnost, da pobliže spoznaš procese prevajanja in tolmačenja v Evropskem parlamentu ter tudi delovanje te edine neposredno voljene institucije EU. V čevlje prevajalcev in tolmačev v Evropskem parlamentu se boš lahko postavil/a med 24. in 26. novembrom 2017 v Hiši EU ter na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani.
Že tradicionalna simulacija bo letos potekala v kar štirih jezikih, in sicer v slovenščini, angleščini, nemščini in italijanščini. Udeleženci simulacije, ki bodo simulirali delo evropskih poslancev, bodo lahko govorili v katerem koli izmed štirih ponujenih delovnih jezikov EU, prevajalci in tolmači pa boste poskrbeli za prevajanje in tolmačenje v slovenščino tekom celotne simulacije.
Tako boste neposredno simulirali delo prevajalcev in tolmačev v Evropskem parlamentu, izboljšali svoje prevajalske oz. tolmaške sposobnosti ter iz prve roke spoznali, kako potekajo procesi prevajanja in tolmačenja v Evropskem parlamentu. Z nami bosta namreč Valter Mavrič, generalni direktor Direktorata Evropskega parlamenta za prevajanje, ter Agnieszka Walter-Drop, generalna direktorica Direktorata Evropskega parlamenta za tolmačenje in konference, ki bosta udeležencem predstavila vlogo, pomen in delo prevajalcev in tolmačev v Evropskem parlamentu.
Prijave na dogodek so odprte do 16. oktobra 2017, prijaviš pa se preko spletnega obrazca: http://bit.ly/EPprevajalec_tolmač_2017. Udeležba na dogodku je brezplačna!Vse, ki vas sodelovanje zanima, vabimo, da si preberete več informacij o samem dogodku na naši spletni strani in se nam konec novembra pridružite. Za več informacij se lahko obrnete na Tjašo Božič (tjasa.bozic@ipm.si).