Zaposlitvene možnosti

Na tem mestu objavljamo ponudbe za delo, ki nam jih pošljejo delodajalci. Oddelek za ponudbe in cene ne prevzema odgovornosti.

Kratko vprašanje

Spoštovani,

Moje ime je Adi Žabkar in prihajam iz Iniciativa Pedagogov in učiteljev.

V času korona virusa se ukvarjamo z online učno pomočjo na daljavo dijakom in učencem. Poleg tega imamo za starše brezplačne webinarje, na katerih sodelujejo znani strokovnjaki s področja pedagogike.

Naše predavatelje podpirajo med drugim tudi različna ministrstva. Sodelujemo že z več 400 šolami iz cele Slovenije. Več o nas se nahaja na internetnih straneh vzgoja-otrok.net in razlaga.net .

online-webinar.jpg#asset:5320

ONLINE razlaga.net Primer webinarja za starše s strokovnjaki

Kot vemo je trenutna situacija zaradi virusa kritična in zdi se, da bo še nekaj časa tako. Posledično se je veliko staršev, učencev in dijakov znašlo v stiski, ker težko pridejo do kvalitetnih razlag učne snovi v živo.

Tukaj jim pomagamo mi s pomočjo online razlag z učiteljem v živo.

Težava, ki se pojavlja, je ta, da nas je premalo.

Želel bi vprašati, ali bi bilo mogoče, da bi nam pomagali pri navezovanju stikov s študenti ? Vse, kar bi bilo potrebno storiti je, da bi to sporočilo preposlali na njihove maile (preko sistema kot je easistent ali podobnega sistema).

Vsi študentje, ki bi jih zanimalo sodelovanje, bi s tem pridobili kar nekaj koristnih zadev, kot so na primer: izkušnje, praksa. Spoznali bi veliko učiteljev in strokovnih delavcev, ki bi jim lahko pomagali pri študiju ali diplomskih nalogah in podobno.

Njihovo delo bi bilo online razlaga učne snovi učencem in dijakom, za kar bi bili tudi primerno nagrajeni.

Zainteresirani se lahko obrnejo na moj osebni email adi@vzgoja-otrok.net in z veseljem jim bomo posredovali vse potrebne informacije.

Zahvaljujem se vam za vaš čas in pomoč.

S spoštovanjem,
Adi Žabkar
Koordinator programa
adi@vzgoja-otrok.net

Good Morning,

I'm Valeria Ruscio and I'm writing on behalf of the company which I work for. The name of the company is Babelscape, and we work in the field of Artificial Intelligence, especially in NLP (Natural Language Processing).

I'm writing you, because we're working at a new task for whom is required a Slovenian translator. It is actually a short task, because we need to translate about 6000 lemmas from English into Slovenian and the deadline is due to mid April. Since it's quite hard to find Slovenian translator, a linguist that already work for us suggested me to write you an email, in case you may ask some students (or ex students) if they're interested in this job. We're an Italian company, based in Rome but this job can be performed by remote and obviously there will be a contract.

This is the email we use to collect the applications: linguists@babelscape.com
If someone of your students is interested in the task can just write an email attaching its CV.

Thank you,

Best regards, Valeria Ruscio.

-------------------------------------------------------------------------
Podjetje: IECom d.o.o., Teslova 30, 1000 Ljubljana
Delo: Prevajanje
Lokacija dela: RC IKT, Ljubljanska cesta 24, 4000 Kranj
Kontakt: info@iecom.si

Povezava do oglasa: https://www.studentski-servis....

Opis:
Urejanje in prevajanje TV sporedov ter pomoč pri koordinaciji dela. Nujno odlično znanje slovenščine in tudi znanje drugih tujih jezikov (zaželeno čim več). Potrebna je računalniška pismenost in kvalitete kot so natančnost, odgovornost, zanesljivost, odzivnost, komunikativnost. Prošnje in CV na mail.

-------------------------------------------------------------------------
Spoštovani,

sem Jan Podbevšek, glavni urednik študentskega kulturnega portala Koridor – križišča umetnosti, ki je leta 2014 nastal v samoorganizirani skupnosti študentov Filozofske fakultete.

Na vas se obračam s prošnjo po objavi na vaši oddelčni spletni strani naš poziv za pridobivanje novega članstva. Trenutno smo v fazi iskanja novih sodelavcev in bi nam res prav prišla podpora vašega oddelka.

Besedilo objave je sledeče:

»Naslov: Koridor – križišča umetnosti išče nove sodelavce!

Vsebina: Tako kot vsako jesen in zimo predtem tudi letos iščemo nove sodelavce. Zanimajo nas mladi, nadobudni, radovedni in izobraženi odjemalci kulturnih vsebin, ki bi se želeli preizkusiti v pisanju kritik(e) umetniškega ustvarjanja. Poleg piscev bomo veseli tudi prijav lektorjev in ljudi, ki jih zanima delo na razpisih. Delo poteka na prostovoljni ravni. Zainteresirani nam pošljite prijavo za sodelovanje na naslov koridor.glavnourednistvo@gmail.com.

Povezava do naše spletne strani: www.koridor-ku.si«

Po potrebi vam lahko pošljem še grafični material, ki ga priložite samemu besedilu objave.

Obenem pa vam pišem še glede možne predstavitve našega portala na kakšni izmed ur vašega oddelka. To smo v preteklosti na Filozofski fakulteti že počeli. Predstavitev traja največ 10 minut, tako da profesorjem ne odvzame veliko predavateljskega časa, mladim študentom pa se tako v živo predstavi platformo, kjer lahko v praksi preizkusijo svoje pridobljeno znanje tekom študija.

S predstavitvijo ciljamo predvsem na prve in druge letnike oz. na predmete, kjer je na kupu zbranih veliko študentov. Ker sam nisem študiral na vašem oddelku, ne poznam predmetnika študija, in ne vem, na katerega izmed profesorjev se je glede na zgoraj omenjene kriterije potrebno obrniti. Bi bili tako prijazni in mi sporočili imena profesorjev, ki bi nas bili po vašem mnenju pripravljeni sprejeti za krajšo predstavitev.

Po potrebi se lahko tudi v živo oglasim pri vas in vam razložim vse, kar želite vedeti.

Že vnaprej se vam lepo zahvaljujem za odgovor in upam, da sem se obrnil na pravo osebo. V kolikor je za prošnje podobnega tipa pri vas odgovoren kdo drug (morda celo predstojnik oddelka), vas lepo prosim, da me preusmerite na pravi naslov.

Lep pozdrav,

Jan Podbevšek,

ustanovitelj in glavni urednik Koridor – križišča umetnosti"