Znanstvenoraziskovalni inštitut

CHANSE: najava objave mednarodnega ERA-NET razpisa »Transformacije: družbena in kulturna dinamika v digitalni dobi«

Konzorcij CHANSE, sodelovanje humanističnih in družboslovnih ved v Evropi (ang. Collaboration of Humanities and Social Sciences in Europe) je na spletni strani objavil najavo objave mednarodnega razpisa z naslovom »Transformacije: družbena in kulturna dinamika v digitalni dobi« (ang. Transformations: social and cultural dynamics in the digital age; v nadaljevanju: Transformations).

V mednarodnem razpisu, ki sta ga sooblikovali mreži NORFACE in HERA, sodeluje 27 nacionalnih organizacij iz 24 držav. Okvirni skupni proračun razpisa je 36 mio EUR, od česar je 26 mio EUR zagotovljenih iz prispevkov sodelujočih agencij, zagotovljena so tudi dodatna evropska sredstva v višini 10 mio EUR, ki jih bo prispevala Evropska komisija. Okvirni znesek financiranja za prijavitelje iz Slovenije je 300.000 EUR. Koordinator razpisa Transformations je Poljski nacionalni znanstveni center (NCN).

Mednarodni razpis Transformations bo vsebinsko podprl nove, inovativne raziskave o delovanju, pomenu in posledicah inovacij in sprememb v digitalni dobi z vidika socialne in kulturne dinamike. Čeprav besedilo razpisa ne izključuje primerjav ali raziskav iz drugih regij, morajo prijave odsevati močno evropsko razsežnost (tj. raziskave sprememb, ki se dogajajo oziroma vplivajo na Evropo kot celoto ali na ravni evropske države, mesta, skupnosti itd.). Namen razpisa je razumevanje družbenih in kulturnih sprememb, ki jih povzročajo digitalne inovacije ter razumevanje vplivov kulture in družbe na inovacije. Na povezavi je na voljo podrobnejši opis tematik razpisa.

Več informacij: spletna stran ARRS.

Notices

The Central Humanities Library

OHK FF departmental libraries during Easter holidays

Department of English

Change of Office Hours Lilijana Burcar

Department of Geography

Change of Office Hours Mojca Ilc Klun

Department of Archaeology

Change of Office Hours Katarina Katja Predovnik

Department of Romance Languages and Literatures

Change of Office Hours Jasmina Markič