Oddelek za prevajalstvo

Te zanima prevajalstvo?

nov Prevajalstvo 2022

Si nadarjen/a za jezike?
Si radoveden/radovedna?
Te zanimajo tuje kulture?
Rad/a komuniciraš?


Bi se rad/a spoprijela z reševanjem jezikovnih problemov in s prevajanjem?

Prvostopenjski študijski program Prevajalstvo na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani ponuja študij slovenščine in angleščine ter tretjega jezika (nemščine, francoščine, italijanščine), kar že po treh letih daje široke možnosti za zaposlitev v sektorjih, ki zahtevajo dobro znanje maternega in dveh tujih jezikov. Poleg tega ponuja tudi nove enopredmetne smeri, ki jih lahko študenti kombinirajo z drugimi dvopredmetnimi programi: slovenščina-angleščina, slovenščina-nemščina, slovenščina-francoščina in slovenščina-italijanščina.

Usposobil/a se boš v rabi dveh/treh jezikov, maternega in enega/dveh tujih. Uporabljamo moderne pristope k učenju jezika in komunikacije, k razumevanju in uporabi jezika, ob delu z računalnikom. V času študija se boš vključil/a v prevajalske projekte, se udeleževal/a ekskurzij, pa tudi obštudijskih dejavnosti (na oddelku delujejo filmska sekcija, športna sekcija, gledališka sekcija). Na Oddelku za prevajalstvo Filozofske fakultete ponujamo bogate možnosti študijskih izmenjav v programu Erasmus+.


Program Prevajalstvo daje najboljšo osnovo za nadaljevanje študija na Oddelku za prevajalstvo na magistrskih programih prevajanja in tolmačenja.

Še več informacij: 
Prevajalski most
Oddelčna knjižnica
Facebook

Notices

Department of History

Change of Office Hours Alenka Cedilnik

Department of English

Change of Office Hours Lilijana Burcar

Change of Office Hours Jelena Filipović

Faculty of Arts

Participate in the student essay contest

Faculty of Arts

Participate in the student essay contest