Razpisi

Razpisi za mobilnost študentov in profesorjev

Splošni razpisi

Univerza v Ljubljani se je vključila v konzorcij 19 univerz Venice International University (VIU), s sedežem v Benetkah.

VIU ponuja možnosti za izmenjavo študentom vseh stopenj in smeri kot tudi različne programe poletnih šol, intenzivne tematske seminarje za študente druge in tretje stopnje, mednarodno akademijo za doktorske študente, pripravništvo v podjetjih v Italiji oz. na članicah univerz VIU.

Več informacij na strani Univerze v Ljubljani

 

Razpisi za študente

Želite postati sodelavec Nemškega zveznega parlamenta? Nemški zvezni parlament vas skupaj z univerzami: Freie Universität Berlin, Humboldt-Universität Berlin, Technische Universität Berlin vabi k prijavi za Mednarodno parlamentarno štipendijo (IPS) za pet mesecev v Berlinu.

Mednarodna parlamentarna štipendija je namenjena visoko kvalificiranim in politično zainteresiranim mladim, ki se želijo po zaključku programa vrniti v svojo domovino in aktivno ter odgovorno sooblikovati demokratično prihodnost svoje države.

Nemški zvezni parlament – Bundestag, ponuja mladim priložnost, da v času 13-tedenskega praktičnega dela pri poslancu zveznega parlamenta spoznajo nemški parlamentarni sistem in politične procese odločanja ter pridobijo praktične izkušnje na področju parlamentarnega dela.

Štipendiste bo izbrala neodvisna komisija Nemškega zveznega parlamenta.

Pogoji:

- slovensko državljanstvo,

- zaključen univerzitetni študij,

- zelo dobro znanje nemškega jezika,

- poznavanje nemške politike, družbe in zgodovine,

- mlajši od 30 let ob nastopu štipendije.

Štipendija:

- 500 EUR mesečno,

- plačano bivanje,

- stroški zavarovanja in potovanja.

Rok za prijavo: 31. julij 2021

Več informacij.

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani razpisuje 4 mesta za udeležbo na tradicionalni mednarodni Poletni šoli Bovec, ki bo potekala od 18. julija do 1. avgusta 2021. Poletne šole Bovec se, poleg Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, vsako leto udeležujejo študentke in študenti z Univerze v Celovcu, Univerze v Trstu, Univerze v Vidmu, Univerze na Primorskem in Univerze na Reki.

V okviru Poletne šole Bovec v dopoldanskem času potekajo jezikovni tečaji slovenskega, nemškega, hrvaškega, italijanskega in furlanskega jezika, v popoldanskem času pa se odvijajo tematske delavnice. Tema letošnje poletne šole je: »Geteilte Erinnerung - Erinnerungskulturen / Deljeni spomin – kulture spominjanja/ Memoria (con)divisa – Culture della memoria / Memorie (con)dividude – Culturis de memorie/ Podijeljeno sjećanje – kulture sjećanja«.

Poletna šola je namenjena študentkam in študentom FF UL. V primeru, da bo prijavljenih več kandidatk oz. kandidatov, kot je razpisanih mest, bodo kandidatke oz. kandidati izbrani na podlagi študijske uspešnosti in letnika študija - prednost bodo imeli študentke oz. študenti višjih letnikov in študentke in študenti podiplomskega študija. Na razpis se lahko prijavijo kandidatke oz. kandidati s statusom študenta.

Izbrane kandidatke oz. kandidati morajo prispevati 110,00 € pristopnih stroškov. Ostale aktivnosti na poletni šoli so brezplačne in vključujejo bivanje v enoposteljnih sobah s polpenzionom v Hotelu Alp, udeležbo na jezikovnih tečajih ter spremljevalnih dejavnostih (ekskurzijah, ogledih ipd.).

Vse udeleženke in udeleženci bodo morali predložiti negativni test PCR na COVID, stroški pa bodo povrnjeni s strani organizatorja.

Več informacij o Poletni šoli Bovec.

Informativni dan bo potekal preko aplikacije ZOOM v torek 11. 5. 2021 s pričetkom ob 11 uri.

Meeting ID: 930 2548 2598

Prijavna dokumentacija:

Rok za oddajo prijav je 20. maj 2021. Prijavo pošljite na e-naslov: anja.golec@ff.uni-lj.si

O izboru bodo kandidatke in kandidati obveščeni po e-pošti, predvidoma do 26. maja 2021.

Ponudba štipendij za Slovaško preko nacionalne agencije SAIA.

Rok za prijavo za zimski semester/celo leto je 30. 4. 2021 ter 31. 10. 2021 za letni semester.

Več informacij

Letak

Francoski inštitut v Sloveniji razpisuje štipendije francoske vlade.
Rok za prijavo je 22. 4. 2021.
Več informacij > 

 četrtek, 4. februarja 2021, od 15.30 do 16.30 Francoski inštitut v Sloveniji prireja spletni seminar z naslovom Study in France: international education, French Art de Vivre z namenom, da bi slovenskim dijakom in študentom predstavil vse možnosti, ki so jim na voljo za študij ali izmenjavo v Franciji v mednarodnem vzdušju.

Več informacij o spletnem seminarju > 

 

Razpisi za profesorje

Trenutno ni odprtih razpisov.