Darja Fišer z Oddelka za prevajalstvo članica Upravnega odbora FoLLI

Izr. prof. dr. Darja Fišer z Oddelka za prevajalstvo Filozofske fakultete UL je bila ponovno izvoljena za članico Upravnega odbora Združenja za logiko, jezik in informacijskih znanosti - FoLLI (The Association for Logic, Language and Information – FoLLI).

Mednarodno Združenja za logiko, jezik in informacijskih znanosti - FoLLI, ki je bilo ustanovljeno leta 1991 s sedežem na Nizozemskem, razvija in usmerja interdisciplinarne raziskovalne in izobraževalne dejavnosti na stičišču logike, jezikoslovja, računalništva, kognitivnih znanosti in ostalih sorodnih disciplin. Vsako leto za približno 300 udeležencev organizira dvotedensko mednarodno poletno šolo ESSLLI, na katerih predava okoli 70 mednarodno priznanih predavateljev, ki jo od 2017 vodi prav izr. prof. dr. Darja Fišer, in izdaja znanstveno revijo Journal of Logic, Language and Information - JoLLI ter knjižno zbirko FoLLI Publications on Logic, Language and Information (FoLLI-LNCS pri založbi Springer).

Čestitamo!

Zadnje novice
23. 06. 2021

Vlado Kreslin na strehi Filozofske fakultete

Vlado Kreslin in Mali bogovi na strehi FF, Foto: Nika Ilić
23. 06. 2021

Seminar Zdravilna moč joge v času pandemije COVID-19

Sodelujoče so pozdravili njena ekscelenca, veleposlanica Indije v Sloveniji Namrata S. Kumar, dekan fakultete in predstojnik Oddelka za filozofijo. (foto: Nika Ilić)
22. 06. 2021

Prostor za tolmačenje na daljavo

Otvoritev novega studia