Doc. dr. Amalija Maček prejela nagrado Fabjana Hafnerja

Doc. dr. Amalija Maček

Doc. dr. Amalija Maček

Prevajalka, tolmačka in prevodoslovka doc. dr. Amalija Maček z Oddelka za prevajalstvo Filozofske fakultete je letošnja prejemnica nemško-slovenske prevajalske nagrade Fabjana Hafnerja, ki ji jo je prinesel prevod romana Moje leto v Nikogaršnjem zalivu Nobelovega nagrajenca Petra Handkeja.

Doc. dr. Amalija Maček se ponaša z impresivnim opusom prevodov leposlovnih in humanističnih del iz nemščine. Dragoceno delo opravlja tudi kot promotorka in posrednica slovenske literature v nemškem govornem prostoru, pri čemer še posebej predano odpira vrata slovenskim ustvarjalkam in poeziji ter tako – povsem v duhu nagrade Fabjana Hafnerja – skrbi za izmenjavo med slovenskim in nemškim kulturnim okoljem, je zapisano v obrazložitvi nagrade.

Iskrene čestitke!

Več v prispevku na www.rtvslo.si

Zadnje novice
15. 03. 2024

Prof. dr. Marta Verginella med izjemnimi mentoricami in mentorji Univerze v Ljubljani

Med izbranimi mentoricami in mentorji je tudi prof. dr. Marta Verginella z Oddelka za zgodovino Filozofske fakultete (Anže Malovrh, STA; vir: Univerze v Ljubljani)
15. 03. 2024

Slavnostni govor dobitnice nagrade Prešernovega sklada mag. Miljane Cunta na slovesni podelitvi diplom Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo

Slavnostna govornica mag. Miljana Cunta, predstojnik prof. dr. Tone Smolej in gostujoča profesorica s Filozofske fakultete v Zagrebu izr. prof. dr. Ivana Brković (foto: arhiv Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo)
13. 03. 2024

Članek prof. dr. Mojce Ramšak v novi številki Revije za evropske študije

Nova številka Revije za evropske študije nosi naslov Ponovna predstavitev COVID-19: Biopolitika, digitalizacija, državljanstvo