Obisk veleposlanikov Češke, Poljske in Slovaške

V ponedeljek, 14. 2. 2022, so na obisku pri dekanji Filozofske fakultete prof. dr. Mojci Schlamberger Brezar veleposlaniki treh zahodnoslovanskih držav, nj. eks. Juraj Chmiel, veleposlanik Češke republike, nj. eks. Peter Zeleňák, veleposlanik Slovaške republike, in nj. eks. Krzysztof Olendzki, veleposlanik Republike Poljske v Sloveniji, poudarili bogate in za razvoj vseh štirih narodov zelo pomembne zgodovinske stike, s pomočjo katerih so se slovanski narodi vzajemno podpirali in krepili v času dolgega sobivanja v skupni državi. Vsi prisotni so se strinjali, da je podobna krepitev odnosov in tesnih povezav dobrodošla in potrebna v današnjem obdobju kulturne in jezikovne globalizacije. Za to pa je ključnega pomena poglobljeno poznavanje jezika in kulture, ki ga prinaša študij zahodnoslovanskih jezikov na Filozofski fakulteti UL v Sloveniji in seveda študij slovenščine v omenjenih državah.

 

Zadnje novice
27. 03. 2024

Izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska prejela najvišje poljsko odlikovanje za zasluge

Od leve: Andrzej Duda, Predsednik Republike Poljske, izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska, Alojz Kovšca in Andrzej Gosek, župnik (foto: Marko Jan Vukajlović)
20. 03. 2024

Predavanje švedske veleposlanice in otvoritev razstave Švedski glasbeni trenutki

veleposlanica Švedske v Sloveniji Nj. Eks. Diana Madunic se je srečala z dekanjo fakultete prof. dr. Mojco Schlamberger Brezar.