Prostor za tolmačenje na daljavo

Otvoritev novega studia

Otvoritev novega studia

V kleti Filozofske fakultete smo otvorili tako imenovani »Studio«, v katerem bodo tolmači, ki jih izobražujemo na Filozofski fakulteti, izvajali tolmačenje na daljavo. Tovrstni način tolmačenja je v času epidemije postal del običajne prakse tolmačenja in se bo ohranil tudi v prihodnje. Prostor bo zaživel prav v času predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije, ko bo veliko potreb po zagotovitvi ustreznega akustičnega in tehnično opremljenega prostora za tolmačenje.

Studio bo na voljo zaposlenim na Filozofski fakulteti tudi za pripravo avdio in video gradiva, ki sta vse pogosteje del posredovanja informacij in rezultatov v raziskovalnih projektih, uporabljali pa ga bomo tudi za snemanje podkastov Filozofske fakultete. Prvega pripravljamo za letošnjo jesen.

 

Foto: Katja Urbanija

Zadnje novice
15. 03. 2024

Prof. dr. Marta Verginella med izjemnimi mentoricami in mentorji Univerze v Ljubljani

Med izbranimi mentoricami in mentorji je tudi prof. dr. Marta Verginella z Oddelka za zgodovino Filozofske fakultete (Anže Malovrh, STA; vir: Univerze v Ljubljani)
15. 03. 2024

Slavnostni govor dobitnice nagrade Prešernovega sklada mag. Miljane Cunta na slovesni podelitvi diplom Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo

Slavnostna govornica mag. Miljana Cunta, predstojnik prof. dr. Tone Smolej in gostujoča profesorica s Filozofske fakultete v Zagrebu izr. prof. dr. Ivana Brković (foto: arhiv Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo)
13. 03. 2024

Članek prof. dr. Mojce Ramšak v novi številki Revije za evropske študije

Nova številka Revije za evropske študije nosi naslov Ponovna predstavitev COVID-19: Biopolitika, digitalizacija, državljanstvo