Oddelek za primerjalno književnost in literarno teorijo

DŠPK pozdravno pismo brucem

Drage brucke in dragi bruci,

kot ste morda že ujeli, na oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo deluje Društvo študentov primerjalne književnosti ali na kratko DŠPK. Društvo bi vas naprej rado lepo pozdravilo na oddelku in vam zaželelo čim uspešnejše študijsko leto. Upamo, da vam bo študij všeč, oddelek prijeten in da boste spoznali čim več zanimivih ljudi. 

Na oddelku poleg študija poteka tudi več projektov organiziranih s strani DŠPKja. Lani so prvič na oddelku nastale komparativistične vrečke, ki bodo na voljo tudi letos. Že drugo leto zapored sodelujemo tudi s Študentskim filozofskim društvom pri projektu Odprta vrata, katerih letošnja tema je Absurd. Vsako leto junija pa je organiziran pohod na Rožnik in ogled podelitve kresnika za najboljši slovenski roman preteklega leta. O vseh naših projektih lahko izveste še več na naši Facebook strani.

Ker pa smo vedno odprti za nove člane, bi vas radi še lepo povabili, da se nam pridružite in nam pomagate soustvarjati oddelek za primerjalno književnost. Če vas to zanima, nam lahko pišete na mail komparativist@guest.arnes.si.

Še enkrat vam želimo lep začetek študijskega leta in dobrodošli na našem oddelku

DŠPK

A picture containing text</p>
<p>Description automatically generated

 

Obvestila

Oddelek za sociologijo

Alumni FF - vabilo

Oddelek za filozofijo

Sprememba GU Vojko Strahovnik

Oddelek za slavistiko

Sprememba GU Jozef Pallay

Oddelek za psihologijo

Sprememba GU Ana Šemrov

Oddelek za slovenistiko

Poučevanje slovenščine na OŠ Zalog