Oddelek za romanske jezike in književnosti

Mednarodna konferenca Kulturna raznolikost v akademskem prostoru

Oddelek za filologijo Fakultete za književnosti in znanosti Univerze Petrol-Gaze v Ploieștu (Romunija), v sodelovanju z Inštitutom za romunski jezik (Romunija), Filozofsko fakulteto Univerze v Ljubljani (Slovenija) in Fakulteto za moderne jezike in književnosti v Poznanu (Poljska) vabijo k udeležbi na drugi izvedbi mednarodne konference z naslovom Kulturna raznolikost v akademskem prostoru, ki se bo odvijala 26. in 27. maja 2022 preko platforme Zoom na povezavi https://uni-lj-si.zoom.us/j/93407844478.

Študentje romunščine kot tujega jezika na 22 romunskih univerzah pa tudi v Evropi, Aziji in Ameriki bodo predstavili različne poglede na romunsko kulturo ter na njihove rojstne države.

Na lanski izvedbi konference je Katarina Kodelja udeležencem iz več kot 40 držav predstavila prispevek z naslovom „Nova Gorica, evropska prestolnica kulture 2025” (Nova Gorica, capitala europeană a culturii în anul 2025), Manca Škvarč pa je občinstvo navdušila s prispevkom „Nekoč pred davnimi časi je bila posoda imenovana situla ...” (A fost odată ca niciodată un vas numit situlă ...).

Letos se bo na konferenci predstavilo pet študentk Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani: Rasmira Majetić, Hana Pečnik Knaus, Julija Šuligoj, Manca Škvarč in Klara Rus, ki bodo v mednarodnem študentskem okolju v romunščini spregovorile o delih Jožeta Plečnika in Primoža Trubarja, reki Soči, slovenskih gorah in Ajdovski deklici ter o slovensko-romunskih literarnih prevodih. Želimo jim vso srečo!

Program konference je na voljo na naslednji povezavi: https://ls.upg-ploiesti.ro/images/PROGRAM_conferin%C8%9Ba_Diversitate_2022.pdf

Prisrčno vabljeni!

Obvestila

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

Poletni urnik knjižnice OEiKA

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

Poziv za prijavo najboljših diplomskih in magistrskih del

Javni pogovor: Vojna in mir

Oddelek za klasično filologijo

Sprememba GU Sonja Weiss

Osrednja humanistična knjižnica

Sprememba urnika Knjižnice za klasično filologijo, torek 28. 6. 2022, in četrtek, 30. 6. 2022

Oddelek za klasično filologijo

Knjižnica in tajništvo v torek in četrtek

Oddelek za bibliotekarstvo, informacijsko znanost in knjigarstvo

Poletni urniki oddelčnih knjižnic OHK FF

Oddelek za bibliotekarstvo, informacijsko znanost in knjigarstvo

Delavnice o ravnanju z velikim podatki in uporabi orodij Jupyter ter Galaxy

Oddelek za prevajalstvo

Sprememba GU Martin Anton Grad

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Madžarsko-slovenski literarni prevajalski natečaj 2022