Znanstvenoraziskovalni inštitut

Predstavitev razpisa MSCA PF in podpora pri prijavi na razpis

Med prizadevanja Univerze v Ljubljani sodi tudi zaposlovanje in usposabljanje odličnih mednarodnih podoktorskih raziskovalcev. Evropski kompetitivni program Obzorje Evropa Marie Skłodowska-Curie Postdoctoral Fellowships (Podoktorske štipendije, ex. Individualne štipendije) je primeren odgovor prizadevanjem, saj uspešni 2-3 letni projekt omogoča financiranje izkušenega tujega raziskovalca.

Razlogi za prijavo na razpis MSCA PF (Podoktorske štipendije):

  • Financirana zaposlitev tujega podoktorskega oz. izkušenega raziskovalca (tudi slovenskega v primeru globalne štipendije), s katerim boste sodelovali pri novih skupnih objavah rezultatov raziskav.
  • Spodbuda Razvojnega sklada UL v višini 3.000 EUR UL mentorjem uspešnih MSCA PF projektov.
  • Celovita podpora in pomoč službe rektorata + organizacija delavnice Masterclass z zunanjim ekspertom agencije WRG Europe (GrantCraft).
  • Dodatne možnosti za financiranje prijavljenega projekta:
  • Pečat Odličnosti (Seal of Excellence) – projekt z oceno 85 % ali več je lahko financiran z ARRS sredstvi.
  • Širitvene štipendije (Widening Fellowships) – projekt z oceno 70 % ali več se samodejno uvrsti v ocenjevanje pod shemo Widening Fellowships, ki ponuja dodatno možnost za financiranje projekta.

V kolikor vam je v interesu, kot izkušenemu raziskovalcu/pedagogu, pod vašim mentorstvom v svoj delavni tim pridobiti obetavnega tujega podoktorskega raziskovalca, vas Univerzitetna služba za raziskovalno dejavnost vljudno vabi na dogodek:

Predstavitev aktivnosti za podporo in usposabljanje pri prijavah na razpis MSCA PF in novosti programa MSCA PF (MSCA PF »Masterclass« program Univerze v Ljubljani), ki bo potekal v četrtek, 4. 3. 2021, ob 13. uri preko platforme Zoom.

Prijava: spletni prijavni obrazec.

Predstavitev je namenjena vsem raziskovalcem in pedagogom, ki bi s tujim podoktorskim raziskovalcem oddali prijavo na razpis MSCA PF v letu 2021.

Predstavljena bo zasnova, potek aktivnosti in delavnica MSCA PF »Masterclass«, seznanjeni boste z vrstami štipendij v okviru razpisa, s pogoji upravičenosti sodelovanja, vašo vlogo v programu in aktivnostmi tujega raziskovalca, s časovnim načrtom ter z organizacijskimi aktivnostmi UL pri pripravi delavnice in druge oblike podpore.

Kontakt za dodatna vprašanja: msca@uni-lj.si

Obvestila

Štipendije Utrechtske mreže za študente in mlade raziskovalce Univerze v Ljubljani

Znanstvenoraziskovalni inštitut

Interna delavnica: Objava raziskovalnih podatkov v odprtem dostopu

Znanstvenoraziskovalni inštitut

Aktualni dogodki, o katerih smo vas že obveščali

Znanstvenoraziskovalni inštitut

Povezave do posnetkov spletnih dogodkov s področja raziskovalnega dela

Znanstvenoraziskovalni inštitut

Spletni seminar Open Science Communities