Oddelek za prevajalstvo

Priložnost za prostovoljstvo na 16. Mednarodni konferenci Blejski strateški forum

Blejski strateški forum  (Bled Strategic Forum – BSF, https://bledstrategicforum.org/) se je uveljavil kot eno najpomembnejših letnih srečanj politikov, gospodarstvenikov in akademikov v regiji ter širše in s tem postal viden tradicionalni dogodek s prepoznavno znamko in mednarodno veljavo. Iz regionalne platforme je prerasel v globalni forum in v zadnjih letih uspel pritegniti odločevalce iz več kot 50 držav sveta, ki sodelujejo na številnih panelih na temo mednarodnega gospodarstva in zunanje politike. 

Letošnji, 16. Blejski strateški forum, ki ga organizirata Ministrstvo za zunanje zadeve in Center za evropsko prihodnost bo potekal pod naslovom “Future of Europe” ter bo v luči predsedovanja Slovenije Svetu EU še posebej izpostavljen. Zato smo tudi v letošnjem letu smo veseli, da lahko ponudimo priložnost mladim, ki bi želeli biti del priprav in izvedbe te uspešne zgodbe. Delo prostovoljcev je zelo raznoliko, sega od bolj vsebinskih, PR in protokolarnih nalog, do bolj tehničnih, dela na akreditacijah, usmerjanje udeležencev v dvorane, pomoči pri bilateralnih srečanjih, tehnične in logistične pomoči v dvoranah, sodelovanja s partnerskimi organizacijami in ostalimi izzivi. Sodelovanje v okviru dogodka je tudi odlična priložnost za mreženje ter spoznavanje zanimivih ljudi iz različnih sektorjev in organizacij. 

Za vse prostovoljce bosta organizirana prehrana in prevoz z Ministrstva za zunanje zadeve do lokacije konference na Bledu. Delo prostovoljcev bo večinoma potekalo 31. avgusta ter 1. in 2. septembra, nekaj prostovoljcev bomo potrebovali že v času priprav na forum. Predpriprave bodo vključevale nekaj koordinacijskih sestankov ter izobraževanj. 

Prijave na prostovoljno delo na BSF sprejemamo preko obrazca na spodnji povezavi. 

https://eu.jotform.com/form/211304329885053 

Dodatne informacije.

Lepo vas pozdravljam, 

Obvestila

Štipendije Utrechtske mreže za študente in mlade raziskovalce Univerze v Ljubljani

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

Poziv za prijavo najboljših diplomskih in magistrskih del

Oddelek za arheologijo

Poletni urnik knjižnice

Oddelek za slovenistiko

Razpis za nove asistente slovenščine v šolah na avstrijskem Koroškem

Oddelek za anglistiko in amerikanistiko

Govorilne ure

Oddelek za zgodovino

Govorilne ure - dr. Irena Selišnik

Oddelek za sociologijo

Tajništvo

Oddelek za azijske študije

Spremenjeni urnik knjižnice

Oddelek za sociologijo

Knjižne novosti CEDRE

Osrednja humanistična knjižnica

Spremenjen urnik knjižnice Oddelka za azijske študije v sredo, četrtek in ponedeljek, 23.–24., 28.6. 2021