Oddelek za prevajalstvo

Testni dostop do Woman and social movements in modern empires

Testni dostop do zbirke Women and Social Movements (http://nukweb.nuk.uni-lj.si/login?url=https://search.alexanderstreet.co…) in Modern Empires since 1820 je omogočen do 4. 12. 2020, vstopna točka je tu: https://search.alexanderstreet.com/wasg

Women and Social Movements in Modern Empires since 1820 je multimedijska zbirka, ki prikazuje zgodovino sodobnih imperijev skozi ženske oči. Dokumente, ki niso v angleščini, spremlja angleški povzetek.

Viri so povzeti iz številnih arhivov in knjižnic kot npr. Archivo Nacional de la República de Cuba, The Burke Library, Columbia University, Center des Archives Diplomatiques de Nantes (CADN) … Skoraj vsa vsebina je prvič na voljo na spletu. Večina vsebine je zaščitene z avtorskimi pravicami.

Zbirka podatkov vključuje dokumente, povezane s habsburškim cesarstvom, otomanskim cesarstvom, britanskim, francoskim, italijanskim, nizozemskim, ruskim, japonskim in ameriškim cesarstvom ter naseljenci v ZDA, Novi Zelandiji in Avstraliji. Velik in inovativen del se osredotoča na glasove domorodk v Severni Ameriki.

Raziskovalci bodo:

pridobili dostop do kolonialnih in postkolonialnih virov,
lahko primerjali življenje žensk v različnih imperijih v kolonialnem in postkolonialnem kontekstu,
lahko preučevali meddržavna vprašanja, kot so prostitucija, odnosi med kolonijo in metropolo, upravljanje, popularna kultura, državljanstvo, zaposlovanje, zdravje in medicina, izobraževanje, domače življenje,
raznolikost virov in obseg (vse celine), ki ga zajema podatkovna baza, se lahko uporablja pri študijah ženske zgodovine, svetovne zgodovine, religije, socialne in kulturne zgodovine, postkolonialnih študijah, sociologiji in politologiji.
Zbirka je dostopna z lokacij UL, CTK, NIB in NUK, oddaljeni dostop je omogočen za študente in osebje UL, osebje CTK, NIB in NUK ter člane NUK.

Knjižnica za anglistiko, germanistiko in prevajalstvo

Obvestila

Oddelek za psihologijo
Osrednja humanistična knjižnica
Oddelek za germanistiko z nederlandistiko in skandinavistiko

© Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani, Vse pravice pridržane.

 

Piškotki Oblikovanje in razvoj: ENKI

Iščem ...